TATLI TARİFLERİ: Orange Curd

Orange (Portakal) Curd aslında dünyaca ünlü Lemon (Limon) Curd 'ün bir diğer versiyonudur. İngiltere ve Kuzey Amerika'da genelde kahvaltıda reçel niyetine tüketilen Curd ayrıca Pasta, Kek ve Tatlılarda 'da kullanılır. Kolay ve çabuk hazırlanabilir ve iki hafta buzdolabında saklanabilir özelliğe sahiptir. Aşağıda verdiğim Tarifteki Portakal yerine Limon veya Mandalina kullanabilirsiniz....

Orange Curd


Malzemeler:

3 orta boy Portakal
300 gr. (1,5 su bardağı) + 100 gr. (1/2 su bardağı) Şeker
100 gr. Tereyağı ya da Margarin
2 yumurta + 2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı Nişasta

Yapılışı:

Portakalları iyice yıkayıp kabuğunu ince soyun ( beyazı kalsın). Kabukları ufak doğrayıp 100 gr. Şeker ile Rondo'da iyice çekin. Portakalların suyunu sıkıp diğer 300 gr. Şeker,parçalanmış kabuklar ve Tereyağı ( ya da Margarin) ile bir Tencerede ısıtın (sakın kaynamasın!!!!). Tereyağı dağılınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları ve yumurta sarılarını karıştirarak ekleyin. Yine ocağa alıp düşük ısıda daima karıştırarak ısıtın ( yine kaynamasın). Eğer sulu olmuşsa Nişastayı biraz soğuk suda eritip karışıma ilave edin. Isınarak yoğunlaşana kadar karıştırın ( muhallebi kıvamı alsın). Ocaktan alıp 1/2 litrelik kavanoza aktarın ve soğunca buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun...


NOT

Bu karışım ile harika ve oldukça kolay bir Pasta hazırlayabilirsiniz. Tarifi için buraya tıklayın: 










1 yorum:

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖