GÜZELLİK & MAKYAJ: Ev yapımı doğal yüz maskeleri (1.Bölüm)

Bakım ve güzellik için harcadığımız paraların malesef her zaman iyi sonuçlar vememesi eminim canınızı sıkmıştır. O yüzden doğal, ev yapımı yöntemler gittikçe ilgi görmeye başladı. Özellikle kimyasallardan bıkmış ve doğanın yüzyıllardan beri bilinen faydalı otları ve şifalı bitkileri bize ümit veriyor. Hem hesaplı ve genelde her evde bulunan yada kolayca aktarlardan alabileceğiniz malzemeler ile maske yapmaya hazırmısınız? 
Kolları sıvamadan önce bazı önerilerde bulunmak istiyorum:

                     

1. Yapacağınız maske yaşınız, cilt tipiniz ve cildinizdeki soruna uygun olması gerek. O yüzden bunun analizini yapmadan herhangi bir maskeyi uygulamayın. Özellikle hassas cildiniz varsa sıkılaştırıcı ve kan dolaşımını arttırıcı maskeleri tavsiye etmiyorum. Teninizin gerilmesi ve kızarması sonuç olabilir, dikkatli olun.

2. Kan dolaşımını arttıran ve cildinizi geren maskeleri uygularken mutlaka göz ve dudak kenarlarını, ayrıca boynunuzdaki orta bölgeyi açık bırakın. Belirttiğim bölgelerdeki ten ince ve hassas olduğu için tahriş olabilir. İsterseniz gözlerinizin üzerine bu tür maskeyi uygularken birer dilim salatalık koyun, dinlendirici etkisini hemen hissedeceksiniz.

3. Maskeyi uygulamadan evvel yüzünüzü iyice temizlemeniz şart. Makyajınızı iyice çıkartın ve yüzünüzü yıkayın. Eğer cildiniz yağlı ise dengeleyici tonik ile de silin. Ayrıca saçınızı toplayın ve gerekirse bir bant ile yüzünüzden uzak tutun.

4. Maske yüzünüzde kuruması gerekirse doğrudan su ile yıkamayın. Maskenin sertleşince kabuklaşması cildinize zarar verebilir. Onun yerine sıcak su ile uygun bir bezi (microfiber öneririm) ıslatın ve nemli olana kadar suyunu sıkın. Maskenin üzerinde 2-3 dakika bekletin ve hafifce bastırarak silin.

5. Kullandığınız malzemeler  taze olmasına dikkat edin. Özellikle yumurta ve sebzeler, baharat ve sütlü mamüllerde yararını görmeniz için aynı gün alıp tüketmenizi tavsiye ederim. Yaptığınız maskeyi sadece haricen kullanın ve hiç bir şekilde saklamayın. 

6. Malzemelere karşı herhangi bir alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa o maskeyi kesinlikle yapmayın. Eğer emin değilseniz boynunuzun kenarına maskeden bir parça sürün ve bekleme süresini doldurup durulayın. Eğer 24 saat içinde cildiniz olumsuz tepki vermezse kullanabilirsiniz. Yine de garanti veremem, kendi tercihinize kalmış.

7. Maskeyi uyguladığınızda sürenin dolmasını beklerken kendinize özen gösterin. Rahat pozisyonda oturun veya uzanıp kendinizi kasmayın. Maske sadece teniniz için değil,ruhunuz için de besleyici olsun...


Temizleme maskesi (Tüm ciltler)


Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz. 

25 gr. öğütülmüş ayçiçeği tohumunu 1 yemek kaşığı kaynar su, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 1 tatlı kaşığı bal ile iyice karıştırın. Bal akıcı olması için biraz ısıtabilirsiniz, işinizi kolaylaştırır. Karışımı yüzünüze uygulayın ve iyice kurumasını bekleyin. Ovalayarak peeling maskesi gibi çıkarın. Sıcak su ile yüzünüzü durulayın. 

Ten yumuşatıcı maske (Tüm ciltler)


1/2 tatlı kaşığı avocado yağı, bir yumurtanın sarısı ve birkaç damla limonsuyunu karıştırın. Yumurtanın akını çırparak köpürtün ve yavaşça karışıma ekleyin. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. İyice yıkayın ve ardından tercih ettiğiniz kremi yüzünüze sürün.

               

Dinlendiren maske (kolayca kızaran ve hassas cilt)


Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz. Mutlaka uzanarak zamanın dolmasını bekleyin ve rahat olun.

2 yemek kaşığı bal ve 2 tatlı kaşığı limonsuyu ile iyice karıştırın. Eğer bal donuk ise ısıtıp akışkan olmasını sağlayabilirsiniz. Yüzünüze karışımı uygulayın ve 20 dakika yatarak bekletin. Su ile durulayıp cildiniz kuru ise kremleyin.


Canlandırıcı maske (Tüm ciltler)


1 yumurta sarısı ile biraz badem yağını karıştırın ve cildinize uygulayın. 20 dakika bekletin ve sıcak su ile durulayın.

Nemlendirici maske (Tüm ciltler)


Yatmadan evvel uygulamanızı tavsiye ederim, gece yenilenen cildinize daha iyi sonuçlar verecektir.

Büyük bir cezvede 1 dilim limon, 1 dilim portakal ve 1 tatlı kaşığı şeker ile az suda (üstünü biraz geçsin) kaynatın. Buzdolabında soğutup pamuk yardımı ile maskeye bandırarak yüzünuze sürün ve 5 dakika bekletip durulayın.

Kış maskesi (Tüm ciltler)


Kışın soğuk havanın ve kalöriferin teninize olumsuz etki vermesinden dolayı yoğun bir bakıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Haftada 1-2 kez uygularsanız cildiniz daha canlı gözükecektir.

1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı ve 1 limonun suyu ile iyice karıştırın. Cildinize uygulayıp 15-20 dakika bekledikten sonra iyice durulayıp ardından kremleyin.

              

Ferahlatıcı maske (Tüm ciltler)


Yoğun bir günün sonunda yüzünüze enerji veren bir maske.

2 yemek kaşığı balı ısıtıp akışkan olmasını sağlayın. 1 yemek kaşığı papatya çiçeği ve 1 yemek kaşığı yulaf ununa balı ilave edin ve krem kıvamına getirin. Temizlenmiş cildinize uygulayıp 20 dakika bekletin. Ilık su ile iyice durulayın.

Kremalı maske (Kuru ve hassas cilt)


5 adet çileği bir çatal yardımı ile ezin ve biraz süt kreması ekleyerek karıştırın. Teninize uygulayın ve 15 dakika bekletin. İyice durulayın. 

Elmalı maske (yağlı ve karma cilt)


1 tatlı kaşığı balı rendelenmiş ekşi elma ile karıştırın. Yatay şekilde yüzünüze uygulayın ( uzanırsanız daha kolay olur). 25 dakika bekletin ve duru su ile yıkayın.

Mayalı maske (yağlı ve karma cilt)


Teniniz hassas ise biraz kızarabilir, akşamları uygulamanızı tavsiye ederim. 

Bir paket yaş maya ( yoksa kuru maya da olur ama yaş olanını tercih edin) ile biraz ılık sütü muhallebi kıvamına getirin. Yüzünüzün t- bölgesine ( alın, burun ve çene) özellikle uygulayın ve kurumasını bekleyin. Su ile durulayın.

Gül maskesi (Tüm ciltler)


Teninizi yumuşatır ve dinlendirir.

Bir yumurtanın akını köpürene dek çırpın. 8-10 damla limonsuyu ve gül suyu ( gül yağı daha makbul) ile karıştırın. Yüzünüze eşit olarak sürün ve varsa gül yapraklarını da üzerine koyun ( lüksünüz olsun). Kurumasını bekleyin ve sıcak su ile nemlendirilmiş bez yardımıyla çıkarıp soğuk su ile durulayın. 

                   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖